Korttidsskola

Svenska Korttidsskolan

Välkommen till vår korttidsskola i Marbella!

Skolan är till för er som har barn från förskoleklass till årskurs 6 och som vill tillbringa mer tid i södra Spanien. Detta samtidigt som ni under tiden kan försäkra er om att barnen kan fortsätta ha sin skolgång i enlighet med den svenska läroplanen.
Svenska Korttidsskolan har varit etablerad i Marbella sedan 2020. Under dessa år har vi mottagit mycket fin respons från elever, föräldrar och skolorna i Sverige.

Vår korttidsskola har öppet från oktober till juni. Hos oss möter eleverna erfarna lärare med svensk lärarbehörighet och ingår i en åldersintegrerad grupp. Vi arbetar med de skoluppgifter som hen har fått med sig från skolan i Sverige.
Det är viktigt att eleven har tillgång till sin planering och sin individuella studieplan samt har med sig läroböcker och digitala verktyg, om sådant används i undervisningen.

Vi fokuserar på skolans kärnämnen då vi inte har tillgång till specifika ämnessalar, såsom idrott, musik, slöjd, eller bildsal. Tyvärr kan vi inte heller erbjuda hemkunskap med matlagning, laborera inom kemi, fysik eller utföra de praktiska övningarna i teknik. Däremot arbetar vi självklart med de teoretiska delarna i dessa ämnen om eleven har med sig sin planering och arbetsuppgifter för detta.

Eftersom vi är en korttidsskola kommer vi inte att kunna sätta betyg eller utföra nationella prov. Däremot får varje elev med sig en avstämningsrapport efter tiden hos oss som underlag för betygssättningen i Sverige. Ni som har tänkt att stanna en termin eller längre rekommenderar vi varmt Svenska Skolan Marbella och Svenska Skolan Costa del Sol.
De är väletablerade svenska utlandsskolor som är godkända av Skolverket, vilket innebär att de genomför nationella prov och betygsättning enligt den svenska läroplanen.

Vårt mysiga klassrum finns på Manolo Santana Racquets Club. Det är även deras restaurangkök som tillagar vår lunch. I lunchen ingår baguette, vatten och grönsaker. Vi ser också till att det finns färsk frukt dagligen.

Idrottsprofil
För våra elever finns det möjlighet att välja till en idrottsprofil efter skoltid. Då den senaste forskningen visar på att det är allt för mycket stillasittande bland våra barn och ungdomar, är vi extra glada att kunna erbjuda detta.

©SVENSKA SKOLAN PUERTO BANÚS | WEBPROD: BLOMILL

Svenska Korttid Skolan